SAILSBURY HOUSE

Client:  Beech Design and Build

Project Name:  Salisbury House

Market:  Residential

Location: Manchester

Value:  £900,000

Date:  Aug 2018

ABOUT THE PROJECT

Situated at the junction of Granby Row and Princess Street within Manchester city centre, Salisbury House is located within the Whitworth Street Conservation Area – an area of Victorian and Edwardian warehouse buildings established between 1850-1920. It was then used by Manchester City Council before being left vacant for nearly 30 years. The building has been converted into 98 high-spec apartments.
CPS Ltd were engaged by Beech to provide a full dry lining partitions, ceilings and fire stopping package for this exciting residential conversion.

Using all British gypsum materials, CPS Ltd built acoustic partitions between apartments with resilient bar and acoustic flanking strips to floor junctions and abutments. BG Casoline fire rated ceilings were installed to all apartments and common areas. Insulated linings to the external walls were installed to achieve the designs required U Value calculations.

LET'S DISCUSS YOUR PROJECT TODAY